VHS | VHS-c | S-VHS

Informatie over VHS videobanden

VHS is de afkorting voor Video Home System. In 1976 werd dit type band geïntroduceerd, de videoband heeft met zijn resolutie van 240 beeldlijnen de beste specificaties voor het grote publiek, dit is dan ook de reden dat dit verreweg de bekendste videoband is. 

De ontwikkeling van de videoband stond niet stil en in 1987 kwam er een verbeterde versie van de VHS band, namelijk de Super-VHS. Het formaat was nog fors en daarom is het product uiteindelijk doorontwikkeld tot de VHS-C (compact) videoband. Dit maakte het mogelijk om beeld op te nemen met een compacte camera. 

Op dit moment vindt er vrijwel geen productie van de videobanden meer plaats en is het afspelen van een VHS videoband op een recorder slecht beschikbaar. Het is dus heel erg belangrijk om uw video materiaal te digitaliseren voordat het te laat is!

Let op : De kwaliteit van het beeld gaat met de jaren achteruit. Digitaliseren dus!

VHS

Deze videoband zult u waarschijnlijk wel herkennen. Met een afmetingen van: 187 x 103 x 25 mm. Is dit een erg grote videoband. In de standaard video resolutie kan er maximaal 180 minuten video op worden opgenomen.

VHS-C (compact)

De VHC-C is te herkennen aan zijn kleine maar toch dikke formaat namelijk: 92 × 58 × 20 mm

VHS-C is een compacte versie van het VHS videosysteem. De band en het opnamesysteem zijn identiek aan VHS, maar de cassettebehuizing is kleiner. Hierdoor hebben de banden een kortere speelduur van meestal 30 minuten. Dit type banden is voornamelijk bedoeld voor gebruik in camcorders.

VHS Super​

Super-VHS is een verbeterde versie. Met een verbetering van meer beeldlijnen en een betere kleuren.

De super VHS banden zijn even groot als de normale VHS banden. Maar er bestaan ook Super compacte VHS banden (S-VHS-C). Ook wat betreft de opnamecapaciteit zijn ze gelijk.

Weet u niet welke videobanden u heeft?

Stuur een Whatsapp of e-mail met een foto van uw videobanden.

Standaard geleverde service

120 minuten

Standaard bedrag per band tot maximaal 120 minuten.

Langer dan 120 minuten

Meer minuten per band? Wij rekenen een kleine vergoeding van € 2,50  per 30 minuten.

USB of DVD

Standaard zetten wij het op uw eigen  USB stick. Moeten wij er één leveren, of op DVD zetten? Check dan hier de prijzen.

Ouden banden terug?

Natuurlijk! Geen zorgen. En u krijgt ze ze in originele staat weer netjes terug.

Gratis bezoring

Wij halen graag uw banden op en komen ze bij u thuis brengen. Check hier de voorwaarden.

Geweldig resultaat

Wij zijn uw betrouwbare partner in het digitaliseren van videobanden. Uw glimlach is ons werk!

Hulp nodig?